Önemli Not: Hibe danışmanlığı ve hibe hakkında bilgimiz yoktur. Bu konu için lütfen bizleri aramayınız, sadece mantar satışı, mantar tohumu (misel) satışı, ve girişimcilere danışmanlık konusunda hizmet veriyoruz. Hibeler için lütfen Tarım bakanlığından yada bulunduğunuz ilin Tarım il müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz.”
Cennet Kaya Uslu(SAMSUN), evinin bodrum katında yıllık 13 ton kültür mantarı üreterek, 60 bin liraya yakın gelir sağlıyor. İlkadım ilçesi Kalkancı Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi Cennet Kaya Uslu (28), asgari ücretle çalışan eşine destek olmak için oturdukları binanın bodrum katında kültür mantarı üretmek için araştırma yaptı.
15 BİN LİRA HİBEYLE BAŞLADI.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Mantarcılığı Geliştirme Projesi kapsamında yetkililerden üretim konusunda bilgi alan Uslu, bir yıl önce İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 15 bin lira hibeyle mantar üretimine başladı.
KOMŞULARINA DA İŞ KAPISI AÇTI
Bir yılda 13 ton üretim yaparak yaklaşık 60 bin lira gelir sağlayan Uslu, üretim dönemlerinde komşularını da istihdam ediyor. Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin altında atıl vaziyetteki bodrum katını mantar üretim tesisi haline dönüştürdüğünü söyledi.
ÜRETİMİ SÜREKLİ ARTIYOR
Bodrum katının 180 metrekare olduğunu belirten Uslu, “İlk üretim alanımız 65 metrekareydi. Yıllık üretim kapasitemiz 13 ton civarında ancak bodrumdaki 65 metrekarelik bölümü de faaliyete kattık. Oradan da ilk ürünlerimizi toplamaya başladık. Bu şekilde devam ederse önümüzdeki yıl kalan 50 metrekarelik alanı da üretime geçireceğim.” diye konuştu.
HEM ÇOCUKLARINA BAKIYOR HEM DE ÇALIŞIYOR
Uslu, evine ekonomik destek sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Artık bir gelirim var, çok mutluyum. Hem çocuklarımın yanındayım hem de iş yapıyorum. Evim de işim de aynı yerde. 2 kız çocuğum var, çocuklarıma çok rahat bakabiliyorum.
YILLIK GELİRİ 60 BİN LİRA
Aynı zamanda mantar üretimi yaparak gelir kazanabiliyorum” ifadesini kullandı. Kültür mantarının piyasada çok tutulduğuna işaret eden Uslu, “Yıllık 60 bin lira gelir elde ettim. Satış konusunda sorun yaşamıyorum, toptan alıcılarım var. Üretim zamanı komşularımızı da mantar toplamaya çağırıyorum, onlara da günlük kişi başı 50 lira ücret ödüyorum.” şeklinde konuştu.
KOMŞULARI DA DESTEK İSTEDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün proje koordinatörü Ercan Karaduman, Uslu’ya hem ekonomik hem de teknik destek verdiklerini söyledi. Ev hanımlarının Uslu’yu örnek aldığını belirten Karaduman, “Kadın girişimcimiz sayesinde çevresindeki komşuları da mantar üretimi yapmak için bizden destek istedi. Önümüzdeki aylarda onların da tesis kurmasına yardımcı olacağız. Cennet Hanım, cesareti ve üretimiyle hem evine ekonomik destek hem de çevresine örnek olarak büyük katkı sağladı.” değerlendirmesinde bulundu.
merhaba kültür mantarı ustasıyım is aramaktayım yurt içi yurt dısı olabilir
Ustalar sizinle nasıl irtibata geçebilirim?
hocam mantar alıcısıyım kaça verirsiniz? üretici arıyorum toptancılar aramasın.
Kolay gelsin
bir dükkanım var. eve yapışık bide bodrumum var. mantar yetiştirmek istiyoruz ama nereye satacağız? nasıl satacağız? nakliye işi nasıl olacak batmaktan korkuyorum.
MERHABA SEVAL HANIM
BENDE İSTANBUL DA KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRMEK İSTİYORUM .
MANTAR ALIMINI NE YAPIYORSUNUZ VE ORTALAMA ALIŞ FİYATINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM
Hocam kaç kilo alcaksın
İstiridye mantarı bulunmaktadır ilgilenirseniz
Kültür ve yaprak (istiridye) mantarhaneleri için gerekli olan malzemeleri adlı sitemizde bulabilir fiyat ve ürün hakkında bilgiler almak için arayabilirsiniz.
Benim de bodrum kati var yapmak istiyorum ama nasil yapacam bilgim yok diyarbakirda toptancisi varmi acaba
Merhaba doğal olarak bulunduğumuz Kandıra Ağva tarafında ormandan BORAZON MANTARİ TOPLAMAKTAYİZ
Toptan olarak almak isteyen kişiler lütfen bizi arayınız
05468144838
İnternetten araştırabilirsiniz borazon mantari değerli bir türdür
Ekim ve Aralık aylarında içersinde yetişmektedir
Kurusu daha değerlidir